Надежда Алексадрова - NICKA представи втория си сингъл

На 11-ти февруари NICKA представя втория си самостоятелен сингъл – Ако не съм за теб! 19 годишната Надежда Александрова, която изгря с участието си в „Гласът на България“, засяга една от най-актуалните и същевременно деликатни теми на нашето време - домашното насилие.

Ето какво споделя NICKA:
“Да се измъкнеш от капана на домашното насилие е нещо непосилно трудно. То те въвлича в цикъл, омагьосан кръг заплитащ те в страх и болка.
Подбудата да създам такова парче, с подобно послание, е фактът, че аз самата поставях този ужас на потърпевшите под въпрос, мислейки си, че най-логичният отговор в ситуация на насилие е да не го толерираш, да си тръгнеш.
Реалността обаче рядко е толкова проста. Темата е твърде деликатна, за да я коментираш с какъвто и да било прагматизъм. Затова започнах да търся, да се ровя, да опитам да разбера откъде изхожда тази брутална статистика за случаите на домашно насилие, защо жертвите търпят.
Най-важното, което научих е това, че да избягаш от такава ситуация е много по- трудно, от това да останеш и да търпиш. И е така, защото в ситуация на насилие да си заминеш може да ти коства много...
С песента и с клипа исках да наблегна именно на това, че не трябва да бъдат съдени хората, които изпитват този ужас - тези които са в плен.”

Ако не съм за теб започва да очертава колко многопластов е стилът на NICKA и дава заявка, че музиката, която тя предстои да издаде ще бъде нещо ново за българската сцена. Песента е много различна от дебютния ѝ сингъл - Upset, а част от провокативните елементи, които видяхме в него, сега са използвани, за да пренесат погледа ни върху една тема, за която трябва всеки да може спокойно да говори по един по-различен начин.

Текстът на песента е неин авторски, а за музиката и аранжиментът на песента отново си колаборира с Денис Попстоев.
NICKA e част от лейбъла на Рафи Бохосян – Yan Brothers, a самият той е и режисьор на видеото. Идеята за клипа идва от самата Надежда, а цялостната история се появява на бял свят след съвместната ѝ работа с Рафи.

Във видеото участва и една от младите надежди на българския театър, актьорът от Театър Българска Армия - Владимир Матеев.
Апартаментът в клипа е създаден специално за снимките, като се преобразува едно от студията на Yoga District - Amara, намиращо се в една от най-старите сгради на булевард Витоша в София, която е и паметник на културата, строена през 1909г.

Свързани артисти